Skorstenskronor ovan tak

Skorstenskronor ovan tak kan mer eller mindre se ut som släckta vulkaner. Man klädde in dom på 70 talet och 80 talet med plåt men det är som att lägga plåt över nånting som man inte vill se. Skorstenen blir inte bättre, den har försämrats med åren som har gått.

Vi lagar gärna upp en skorstenskrona ovan tak om det är möjligt men många gånger är dom så dåliga pga olje eldning och väder och vind så att det är dags att sätta om dom. När vi har murat om en skorstenskrona ovan tak och vi har plåtar som gör att droppkanten ligger utanför skorstenen så håller dom i minst 40-60 år. Regnvattnet som träffar skorstenskronan ovan tak följer plåten och droppar av utanför skorstenskronan när vi har byggt om dom för det är vattnet vintertid som gör att dom fryser sönder.

Vi lyfter upp skorstenskronorna färdiga och klara, vi kan göra detta året runt därför att vi bygger dom på vårat lager med skiljeväggar och allt.

Öppettiden på taket när vi byter skorstenskronan är på 6 timmar. Vi behöver ingen ställning runt huset och vi smutsar inte ner.

När vi river ner en gammal skorstenskrona så har vi med oss ut en lastbil med en container samt en skorstenskrona på lastbilen som ska lyftas upp. Vi lyfter upp containern på taket med den stora kranen som följer med oss ut på arbetet. Vi klarar att lägga 3 000 kg i containern på taket som kranen håller upp till oss. Vi har skumgummi mellan containern och taket för att inte förstöra takpannorna.

Dom som gör våra lyft är Vätterbygdens kran tjänst i Jönköping som har hjälp oss i 15 år med den metoden vi arbetar efter.

Är ni osäkra på hur det går till så kan ni ringa mig på Raymonds mur eller Håkan på vätterbygdens kran tjänst som ni hittar kontaktuppgifter till under fliken ”Referenser”.

Plåtarbeten som tillhör skorstenskronan görs av Nässjö byggnadsplåt till alla mina skorstenar.

Vi tar med oss allt material från platsen om inte annat är överenskommet.

Mvh
// Raymond på Raymondsmur&skorstensrenoveringar.

Kontakta oss