Renovering av kakelugn

Nu ska vi på Raymonds mur berätta för er som undrar vad man behöver göra och inte göra när det gäller en kakelugn.

När vi tittar högst upp på en kakelugn så ska anslutningen vara tajt mot väggen. Plattorna i kakelugnen ska inte tanda mot dom andra plattorna för det tyder på att kakelugnen börjar ge upp

Om vi renoverar en kakelugn hos er så täcker vi arbetet med plast i hela rummet både vägg och tak. På golvet lägger vi ut mjölkpapp samt masonit skivor för att inte skada golvet under. Vi gör allt i möjligaste mån för att inte damma ner i eran bostad.

Vi plockar ner kakelugnen som ni har och lägger allt skrot/tegel i backar. Därefter lyfter vi ut dom för att begränsa dammet. Vi öppnar upp tältet och lyfter in nytt material för gammalt tegel som har suttit i kakelugnen är uttjänt och det håller inte värmen lika bra som nytt tegel.

Har kakelugnsmakaren gjort ett bra jobb när han högg in kakelugnen så kan vi göra ett riktigt bra arbete så som kakelugnen såg ut när den sattes upp första gången.

Är det hantverkare som har rört den nånstans runt ca 1980-1990 så är det inte ovanligt att dom inte har haft rätt kunskaper för hur man sätter om en kakelugn. För då kan det finnas fläkningar på kaklet på kakelugnen och att plattorna skiljer sig i färg. Vi har många kakelugnar nedplockade som vi använder i möjligaste mån vid renovering. Det kommer ni märka när vi har renoverat kakelugnen.

En vit kakelugn kan vara i 100 nyanser, allt från rosa till grönt. Det ser ni först när den är nyrenoverad.

Tanken med en renovering hemma hos er är att det ska vara en trevlig resa med oss som leverantörer. Vi kommer i tid, vi håller priset samt att vi skitar inte ner i erat hem. Lite damm kan man aldrig frångå. Varje dag när vi lämnar jobbet så gör vi i möjligaste mån att ni ska kunna passera vårt tält så att ni kan leva med oss och våran renovering till er.

Är luckorna dåliga på en kakelugn så kommer vi erbjuda er att byta dom mot likvärdiga i gammeldags stil samt att skorstenskanalen till kakelugnen kan behövas renoveras.

Ni kommer få fast pris på alla arbeten vi utför.

Om man ska använda rör eller om man glidgjuter skorstenskanalen om den läcker så undrar många vilken metod man ska använda. Båda metoderna är lika bra. Det har med att göra vilka förutsättningar ni har.

En överdrivet stor kanal så förordar vi slang/rör. Är huset byggt nånstans runt ca 1920 då har ni 15×15 centimeter kanal. Då rekommenderar vi glidgjutning för att behålla kanalens area och bibehålla bästa möjliga drag. Båda metoderna lämnar vi 10 års garanti på.

Har ni några frågor på oavsett arbete så ring mig på Raymondsmur för vi löser alla frågetecken som ni har. Inga frågor är för dumma så bara fråga.

Mvh
// Raymond på Raymondsmur&skorstensrenoveringar.

Kontakta oss

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.